Kek Biskut Merrie
Bahan bahan merujuk gambar:
1cawan butter
1cawan air
1cawan koko powder
1cawan gula (saya kurangkan sukatan mengikut rasa saya)
(bahan bahan yg sebelum ni share ia lebih detail, tapi kali ni adalah lebih mudah & ringkas)
Cara nya :
1) Jadikan satu dalam periuk, panas kan hingga mendidih. Sentiasa kacau.
2)Tuang dalam bekas yg mengandungi biskut merrie yg telah dihancurkan.
( 1 1/2 peket biskut merrie)
3) Gaul Sebati
4) Ratakan & tekan padat2. Mudah je kan..
5)Tuang kan coklat ganache
Cara membuat coklat ganache :
1 bar coklat
2/3 cawan susu sejat
++Panaskan susu cair & gaulkan coklat hingga cair.
++Selesai tuang coklat ganache, masukkan kek dalam freezer selama 1jam.
6) Siap. Hias lah apa2 yg menarik. Selamat mencuba.
Sumber:Sara Vee
Post a Comment